Rosedale Clubhouse Enhancement Feasibility Study

Renovation vs. New Build

The first initiative of the Clubhouse Design Study was to establish an overall vision and priorities for the renewal of the clubhouse. Based on the Member Survey and the comments of the committee, it was clear that members wanted to see both an updated image and improved functionality in the clubhouse; greater focus on golf activities; and a link between interior spaces and the natural beauty of the site. There was an expressed desire to have a more casual environment for the majority of social activities, while retaining the heritage and history of Rosedale Golf Club, and enhancing the sense of fellowship that has distinguished the club for generations. Further, it was clear that the clubhouse facilities, if improved, would be more attractive to the membership, increasing usage of the club throughout the seasons and creating a more sustainable program from an overall economic and operational perspective.

location

Toronto, Ontario

client

Rosedale Golf Club

completion

2010

size

51,810 s.f. (renovation); 38,020 s.f. (new build)

project type

Hospitality, Interiors

Full Project Credits
Bitnami